utorak, 23. rujna 2014.

Letter of Approval

Nisam dugo pisala, no, realno, nisam vam imala nit o cemu pisati, izuzev kukati kako cekanje ubija, a mislim da je jedan post o tome bio sasvim dovoljan.

No, cekanje, koliko god nam se ono dugo cinilo, u konacnici se isplatilo!!

Pokusat cu negdje sa strane, u box ili nesto, ubaciti nas timeline sa bas svim detaljima. Nisam vec godinama prckala po blog layout-u i html-u, pa molim za strpljenje.

Nase cekanje je na kraju bilo nesto duze od 4 mjeseca, sto je za MPNP mrvu iznad prosjeka (hajmo reci da je nekakv prosjek 3 mjeseca bez job offera). 
U srpnju se desio moratorij na izdavanje svih LMOa (koji danas vise ni ne postoje, danas se to zove LMIA) u Hospitality-ju; no, suskanja su da je tada bas sve stalo: obrada svih aplikacija i svih papira na nivou cijele Kanade. Nas slucaj, kao i slucajevi nekih nasih poznanika idu tome u prilog: poznanici koji su bili s nama u Mordenu na Exploraory visitu jos cekaju na nominaciju, iako je jedan par imao job offer koji ubrzava proces. Poznanik koji je preko Working Holidaya stekao pravo prijave u MPNP takodjer je do prije nekoliko dana cekao nominaciju, iako zivi i radi u Manitobi i ima apsolutnu prednost. Svi smo mi aplicirali u svibnju i sve nas je ocito zakacio taj famozni moratorij.

Ali dobro. Proslo je. Neki od nas vec imaju nominaciju u rukama, a neki ce je, vjerujem, brzo dobiti!

Nasa je nominacija, tocnije Letter of Approval, stigla jutros postom. Ako ste mislili da u nasoj drzavi bas nista ne funkcionira kako treba, ja moram pohvaliti HP. Zig na koverti kaze da je pismo iz Kanade poslano 17.9. Danas je 23.9. a pismo je na nasoj adresi!

Sada s ponosom i srecom mogu reci da smo sluzbeno nominirani za trajni boravak (Permanent Residence) preko provincije Manitobe!

Znam da su mnogi skepticni prema Morden Driven Initiative programu, znam da mnogi smatraju kako je to velik trosak, no nadam se da sada vidite kako je program stvaran i kako se svima onima, koji zele "igrati na sigurno" i namjeravaju trajno ostati u Kanadi, zaista isplati razmisliti o ovom nacinu imigracije. Posebice u vrijeme kad se sve vise ogranicavaju prava dolaska, a najvise ostanka putem temporary foreign worker programa.

Sto sada planiramo dalje napisat cu u novom postu.



Nema komentara:

Objavi komentar