srijeda, 13. svibnja 2015.

Cekanje PRa - najgora stvar ikad..

.. al zbilja je.
prvo razocaranje doslo je ubrzo nakon Nove godine: ne mozemo kroz Express Entry jer kroz njega ce moci samo odredjeni Province nominanti. Nasa nominacija je iz 2014. i ne vrijedi za EE. slali smo mailove, prijatelji su zvali CIC* agente, agonija cekanja na odluku se oduzila skoro 2 tjedna dok mailom nije dosla i definitivna potvrda; s postojecom nominacijom ne mozemo kroz EE. Ono sto nas je najvse frustriralo bila je cinjenica da se ta informacija nigdje nije spominjala, dapace, na seminarima koje su odrzavali CICovi agenti diljem Kanade PNP aplikanti su poticani da se prijave kroz EE.. Tih dana dobiti tocnu informaciju od CICa bilo je nemoguce..

Drugo razocaranje uslijedilo je malo kasnije kad je CIC updateao podatke o Viznim uredima koji obradjuju aplikacije... Bec je podigao vrjeme obrade PNP PR aplikacija s 19 mjeseci na 25. 
Kao da sve to skupa vec nije bilo dovoljno, CIC je iz nekon razloga potpuno stao s izdavanjem AORa (file numbera, potvrde da su zaprimili papirnatu apikaciju za PR). Prije se na AOR cekalo nekoliko tjedana, maksimalno 2 mjeseca. Mi smo na nas cekali gotovo 5 mjeseci!
Nepotrebno je reci koliko smo bili razocarani, jadni i ljuti tih dana..
Znam da je emigracija igra zivaca i cekanja, ali ovo je bilo bas uzasno, svaki dan neka nova losa vijest..
U glavi se krenuo stvarati plan B, pa plan C, pa plan ŽNJ.. Cak sam u naletu zelje da se sto prije maknem odavdje krenula citati o Austraiji, Novom Zelandu, Irskoj..

No, na kraju je plan ŽNJ upalio..... :) 

*CIC - Citizenship and Immigration Canada; biblija imigracije u Kanadu

Nema komentara:

Objavi komentar